Kenniscentrum

Het eerste ZiekenhuisPlanners webinar: de inzet van een externe planner

Het allereerste ZiekenhuisPlanners webinar is een feit! Vincent van Weerlee, manager detachering bij ZiekenhuisPlanners, vertelde over de inzet van een externe planner. Tijdens de komende webinars zullen we je inhoudelijk meenemen in de wereld van ziekenhuisplanners.  

In dit artikel zetten we alvast de belangrijkste punten uit het webinar voor je op een rij. Benieuwd naar het volledige verhaal van Vincent? Vraag de terugkijklink hier aan.  

Hoe werkt ZiekenhuisPlanners? 

Bij ZiekenhuisPlanners detacheren we professionele planners aan ziekenhuizen. Deze planners zijn inzetbaar voor het maken van de patiënten- en/of de personeelsplanning. We weten allemaal dat zorgpersoneel erg schaars is, ook planners in de zorg zijn schaars. Daarom leiden we bij ZiekenhuisPlanners deze planners voor een groot deel zelf op. Alle nieuwe planners worden tijdens hun eerste maand intern opgeleid.  

Met inmiddels zo’n 150 planners in dienst, kunnen we heel goed de vraag op het aanbod afstemmen. We luisteren naar de vraag van het ziekenhuis: wat zoekt een ziekenhuis precies in een planner en welk profiel past daarbij? Samen zoeken we vervolgens naar een passende match.  

Inzet van een externe planner 

Er zijn verschillende momenten waarop een externe planner goed van pas komt. Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Acute uitval van je planner (ziekte); 
  • (Langdurig) verlof van je planner: onbetaald of zwangerschap; 
  • Je planner neemt ontslag; 
  • Openstaande vacature die je maar niet gevuld krijgt; 
  • Hoge werkdruk; 
  • Hulp bij de overgang naar een nieuw systeem. 

De voor- en nadelen 

Met een externe planner heb je snel iemand beschikbaar die goed bekend is met de verschillende plansystemen. Zij zijn op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving rondom de Cao Ziekenhuizen en nemen bovendien ervaring mee van eerdere opdrachten. Daarnaast zijn de planners flexibel en dat draagt bij aan de continuïteit van je bedrijfsvoering, wat ruimte biedt om te werven zonder haast.  

Hier tegenover staat dat de medewerker niet in loondienst is en dus een andere betrokkenheid heeft bij de organisatie. Ook zijn de kosten hoger vergeleken met een medewerker in loondienst, echter betaal je wel alleen voor de gewerkte uren. 

Wat kunnen wij voor jou betekenen? 

Graag houden wij het contact persoonlijk en toegankelijk. Dus heb je planners of advies nodig? Schroom dan niet om contact te zoeken via de website of LinkedIn. 


 

Op de hoogte blijven van de komende webinars?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. 

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum