Kenniscentrum

‘Ik had Kayleigh graag nog langer in ons team gehad’

Stel: je planner is met zwangerschapsverlof. Verdeel je haar taken dan over de rest van het team? Of regel je een gedetacheerd planner om de werkdruk te verlagen?  
 
Wendy Spierings van het RadboudUMC koos voor de laatste optie. Onlangs vloog zij Kayleigh Bekker in om de planafdeling van het Amalia Kinderziekenhuis te versterken. Hoe verliep de samenwerking? En wat hielden de werkzaamheden eigenlijk in? Wij spraken met Wendy over haar ervaringen met ZiekenhuisPlanners. 

Lees hier de ervaring van Kayleigh

Hoe is planner Kayleigh bij jullie terecht gekomen? 

“Bij ons op de planafdeling kregen wij te maken met een zwangerschap. Rond die tijd namen we kennis van ZiekenhuisPlanners. Het is heel belangrijk dat een gedetacheerd planner goed in je team ligt. Met Kayleigh was die klik er meteen. We hadden haar graag nog langer in ons team gehad.” 

Welke werkzaamheden heeft Kayleigh uitgevoerd? 

“Op de planafdeling van het Amalia Kinderziekenhuis werken 15 planners. Kayleigh bood hen ondersteuning tijdens het zwangerschapsverlof van onze collega. Ze kon al vrij snel meedraaien en taken zelfstandig uitvoeren. Daarbij kan je denken aan het oplossen van ad hoc diensten, het helpen opzetten van een vakantieplanning en het bijhouden van de mailbox. Onze samenwerking verliep heel soepel.” 

Wat vond je zo fijn aan de samenwerking met Kayleigh? 

“Kayleigh bracht ons ook veel inzichten. Een gedetacheerd planner is een goede spiegel voor de organisatie. Voor een buitenstaander is het soms makkelijker te duiden op welke manier jouw organisatie geregeld is en wat je nog kan verbeteren. Wij kwamen er bijvoorbeeld achter dat veel van onze richtlijnen nog niet concreet genoeg waren. Kennis zit bij onze planners in hun hoofd en staat dus niet altijd op papier. Dat soort zaken koppelde Kayleigh dan aan ons terug.” 

Zou je ZiekenhuisPlanners ook aan andere organisaties aanraden? 

“Ja! De samenwerking met Kayleigh is ons goed bevallen. Als een werknemer uitvalt door bijvoorbeeld zwangerschapsverlof, dan helpt een gedetacheerd planner om de druk bij andere werknemers weg te halen. Daarnaast heeft Kayleigh voor meer inzichten in ons proces gezorgd. Dat laatste was overigens geen bewuste keuze, maar een positieve bijkomstigheid.” 

Word ook ziekenhuisplanner!

Wil jij, net als Kayleigh, ook een verschil maken in de zorg? Word dan ook ziekenhuisplanner! Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet zien we jou binnenkort.

Artikel geschreven door
Gerelateerd
Kenniscentrum