Detachering van planners | ZiekenhuisPlanners

Detachering van planners

De ziekenhuiszorg is een bijzondere en hectische wereld waar alles draait om patiënten, verpleegkundigen en artsen. Maar achter de schermen speelt zich misschien wel het belangrijkste af: het maken van het rooster. Wat blijft er over van de ziekenhuiszorg als een planner wegvalt? 
 
Een oplossing bij een plannerstekort, is het inschakelen van gedetacheerde planners. Op deze pagina bespreken we waarom detachering van planners gunstig is voor zorginstellingen en hoe ZiekenhuisPlanners kan helpen.

Zo voorkom je veelgemaakte fouten bij een capaciteitsplanning
Waarom detachering van planners?

Het inschakelen van gedetacheerde planners biedt ziekenhuizen talloze voordelen. Allereerst zorgt het voor een aanzienlijke flexibiliteit. Het stelt de organisatie in staat om snel en efficiënt in te spelen op veranderende behoeften. Of het nu gaat om het vervangen van een zieke collega of het implementeren van nieuwe planningssoftware, gedetacheerde planners kunnen deze uitdagingen aan. 
 
Nog een pluspunt van detachering is dat het de efficiëntie stimuleert. Gedetacheerde planners beschikken over de nodige ervaring met de personeelsplanning. Ze kennen de valkuilen en zijn bovendien objectief in het maken van keuzes. Het eindresultaat is een verhoogde productiviteit en een vermindering van verspilde middelen.

De expertise van ZiekenhuisPlanners

Bij ZiekenhuisPlanners begrijpen we de specifieke behoeften van de gezondheidszorgsector. Daarnaast wordt iedereen die bij ons start als planner door onszelf opgeleid, voorafgaand aan een eerste project. Onze planners zijn dan ook vanaf de eerste dag productief. 
 
Bovendien weten onze planners hoe zorginstellingen in elkaar steken en zijn ze bekend met de gebruikte plansystemen. Met onze tijdelijke krachten komt jouw zorgplanning weer op orde. Direct beschikbaar, snel productief en met hart voor jouw collega’s, patiënten en voor de organisatie. 

Gezond roosteren in de ziekenhuiszorg de sleutel tot kwaliteit en welzijn
Het detacheringsproces uitgelegd

Het detacheren van planners bij ZiekenhuisPlanners verloopt in een gestructureerd proces. Het begint met een intake waarin we de behoeften van jouw zorginstelling in kaart brengen. Op basis van deze informatie selecteren we de meest geschikte planner voor jouw situatie.

Na de selectie volgt de implementatiefase, waarin de gedetacheerde planner zijn of haar werkzaamheden start. Tijdens deze periode bieden we ondersteuning en evaluatie vanuit Ziekenhuisplanners om ervoor te zorgen dat de planning optimaal verloopt en aan de verwachtingen voldoet.

Veelgestelde vragen over detachering van planners

Neem contact op voor het detacheren van planners 

Als je geïnteresseerd bent in het inzetten van gedetacheerde planners, neem dan contact met ons op. We begrijpen de complexiteit van de gezondheidszorg en hebben de expertise om jouw zorginstelling te ondersteunen. Onze gedetacheerde planners staan klaar om je te helpen bij het leveren van de best mogelijke zorg! 

Hoe verschilt detacheren van uitzenden?
Gedetacheerde planners worden vaak ingezet voor een langere periode. Detachering kan variëren van enkele maanden tot enkele jaren, afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Uitzendkrachten worden uitgezet door een uitzendbureau en worden vaak ingezet voor kortere projecten.
Hoe snel kan ZiekenhuisPlanners een planner detacheren?
Dit is uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van onze planners. We streven ernaar om binnen 24 uur op jouw verzoek te reageren, zodat je vlug uit de brand wordt geholpen. Vaak kan de planner binnen 2 weken starten.
Hoe zit het met de opleiding en bijscholing van gedetacheerde planners?
Elke planner wordt door onszelf opgeleid. Daarnaast volgen de planners in de tijd dat ze zonder opdracht zitten, cursussen en trainingen om ervoor te zorgen dat ze up-to-date blijven. Ook biedt ZiekenhuisPlanners leerzame webinars aan. 
Wat gebeurt er aan het einde van de detacheringsperiode?
Aan het einde van de detacheringsperiode kan je de overeenkomst beëindigen of verlengen, afhankelijk van de behoeften.